Atletiektalent Trijntje uit havo 2 in het zonnetje gezet

 

Zes tot zeven keer per week trainen: bij topsporters staat vaak het hele leven in het teken van de sport. Zo ook bij Atletiektalent Trijntje van Elzakker uit havo 2. Trijntje werd donderdagavond 9 november in het zonnetje gezet op het gemeentehuis in Hoogerheide. Burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Hans de Waal (sport) overhandigden haar een bloemetje en een atletiekshirt van de gemeente Woensdrecht.

 

Afgelopen zomer behaalde Trijntje een gouden medaille in het Olympisch Stadion van Amsterdam op de 60 meter horden bij de D-spelen, in haar leeftijdscategorie vergelijkbaar met het landskampioenschap. In januari had ze ook al zilver gepakt op de 60 meter horden indoor in Apeldoorn. Reden voor de burgemeeste en wethouder om haar eens in het zonnetje te zetten. Voor Trijntje is dit nog maar het begin, want uiteraard droom ze ervan om ooit aan de Olympische Spelen deel te nemen!

 

't Rijks is een topsporttalentschool en is aangesloten bij de stichting LOOT. Topsporttalentscholen mogen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap speciale faciliteiten geven aan leerlingen die talentvol zijn in sport, zodat zij hun studie en sport op een goede manier met elkaar kunnen combineren.