,

Mediatheek

Algemeen
In de mediatheek zijn voldoende werkplekken en er staan computers om aan opdrachten te werken en er kan huiswerk gemaakt worden. 't Rijks is in het bezit van een goede collectie boeken: Nederlandse literatuur, jeugdboeken, Engelse leesboeken voor elk leerjaar en studieboeken. Er is ook een tijdschriftenrek met verschillende weekbladen, kranten en maandbladen.
 
Openingstijden
De mediatheek is elke dag geopend van 8.15 tot 16.00 uur. Alle leerlingen kunnen met hun schoolpasje tussen 09.00 en 15.45 uur boeken lenen.
 
Boeken opzoeken
De mediatheek beschikt over een catalogus welke op elke computer te vinden is. Verder is er een samenwerkingsverband tussen 't Rijks en de Markiezaatsbibliotheken. Dit betekent dat leerlingen bepaalde boeken ook via internet (www.markiezaatsbibliotheken.nl) kunnen opzoeken en reserveren. Uiteraard is wel een lidmaatschap (gratis tot 16 jaar) bij de Markiezaats bibliotheek nodig.
 
Boeken lenen
Boeken van de mediatheek zijn ook te leen op vertoon van het leerlingenpasje. Kranten, week-  en maandbladen, encyclopedieën en woordenboeken worden niet uitgeleend.
 
Leeshoek
  • In de mediatheek zijn de volgende bladen te vinden:
  • BN - de Stem
  • Vrij Nederland
  • NRC Handelsblad
  • Elsevier

 

Stiltecentrum
Tegenover de mediatheek is ook nog een stiltecentrum waar leerlingen in stilte kunnen studeren.