Topsport Talentschool

Stichting LOOT 
Alle topsporttalentscholen zijn aangesloten bij de stichting LOOT (dit staat voor Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport). Er zijn momenteel een 30-tal Topsport Talentscholen in Nederland. Deze scholen mogen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap speciale faciliteiten geven aan leerlingen die talentvol zijn in sport, zodat zij hun studie en sport op een goede manier met elkaar kunnen combineren. Andere scholen kunnen en mogen veel minder faciliteiten bieden dan een topsporttalentschool.
 
Voor wie is LOOT?
Wil je voor LOOT-faciliteiten in aanmerking komen dan dien je een status te hebben. Jouw sportbond bepaalt in samenspraak met het NOC/NSF wie er in jouw sport als talent wordt bestempeld. Alle talenten staan in een grote landelijke database. Als je een Belofte, Nationaal Talent of Internationaal Talent bent, krijg je op RSG ’t Rijks een Topsport Talentstatus met de daarbij behorende faciliteiten. Kom je niet in aanmerking voor zo’n status, maar ben je een aanstormend talent? Dan kan je misschien in aanmerking komen voor een Regio Talent kwalificatie. Je kunt dit laten toetsen op ’t Rijks. Met deze status wordt je aspirant LOOT-leerling en kunnen we je ook (hetzij wat minder dan een LOOT-leerling) wat faciliteiten aanbieden om je sport en studie te combineren.
 
Welke faciliteiten krijgt een LOOT-leerling?
We bieden iedere LOOT-leerling faciliteiten op maat aan. De faciliteiten waar je gebruik van kan maken zijn onder andere vrijstelling van bepaalde lessen zodat je tijd hebt om je huiswerk te maken of juist kunt gaan trainen onder schooltijd. Een andere mogelijkheid is een aangepast rooster om uitgevallen lessen eventueel op een ander tijdstip in te halen. Verder hoort ook vrijaf voor deelname aan wedstrijden, toernooien en trainingsstages tot de mogelijkheden. Sommige LOOT-leerlingen kunnen zelfs vrijstelling van eindexamenvakken krijgt en kan school de mogelijkheid bieden om je eindexamen te spreiden over twee jaar. Bij studieproblemen kunnen er steunlessen voor je geregeld worden. Iedere LOOT-leerling krijgt een LOOT-begeleider die samen met jou alles voor je regelt. Er is voor LOOT-leerlingen een aparte studieruimte met toezicht.
 
Wil je meer inforrmatie over Topsport Talentschool 't Rijks?
Meld je dan aan bij dhr. Fokke. Hij is te bereiken op school, tel.: 0164-242150.
 
Downloads
Een folder over Topsport Talentschool 't Rijks is te vinden bij de downloads.