Beste ouder, welkom op de website van ’t Rijks. Wilt u uw kind aanmelden op ’t Rijks of zit uw kind al op ’t Rijks dan vindt u op deze pagina wat praktische informatie. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij u graag naar de specifieke pagina’s op deze site, de schoolgids of het ouderportaal.
Bent u nog niet bekend met ’t Rijks, en wilt u weten of onze school de juiste school is voor uw kind dan nodigen we u en uw kind graag uit op onze infodagen en doemiddagen. Neem zeker ook even een kijkje op de pagina voor groep 7/8.
Heeft uw kind een schooladvies van tenminste “vmbo-theoretische leerweg”, dan kan het worden toegelaten tot onze school. Op deze pagina kunt u meer lezen over de toelatingscriteria en de aanmeldprocedure.
Op ’t Rijks bieden we uitgebreide leerlingbegeleiding aan. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van dyslexie, een taalachterstand (NT2) of bij hoogbegaafdheid zijn maar ook bij een meer intensieve zorgvraag.
We hebben hiervoor een uitgebreid en professioneel zorgteam dat samenwerkt met diverse externe professionals. Onderstaand filmpje vertelt u er meer over. Meer specifieke informatie vindt op de pagina ‘Leerlingbegeleiding’.
Ziek melden: Via het ouderportaal of telefonisch via de receptie (0164-242150)
Aanvraag kort verlof: Via het ouderportaal
Aanvraag bijzonder verlof: Bij de teamleider of conrector van de brugklas
Als ouder betaalt u geen lesgeld voor uw kind in het voortgezet onderwijs. Dat heeft de overheid zo bepaald. Wij vragen u echter wel om een vrijwillige ouderbijdrage.
De vrijwillige ouderbijdrage voor elke leerling bedraagt € 60,-. Een specificatie van deze vrijwillige ouderbijdrage vindt u op het ouderportaal.
Onze school is een kleine samenleving met een dorps karakter. We organiseren veel activiteiten in en om het lesgebeuren. Daarvoor hebben we deze ouderbijdrage nodig. Activiteiten die voor uw kind uit de vrijwillige ouderbijdrage bekostigd worden zijn bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering, kopieerkosten, activiteiten buiten de klas bij bedrijven en instellingen, introductieprogramma’s, activiteiten voor examenleerlingen, eendaagse excursies en beveiliging van de fietsplekken.
Heeft u problemen met de betaling van de gevraagde bijdrage, neemt u dan contact op met de conrector van de betreffende afdeling. Dan wordt een oplossing gezocht.
Naast de vrijwillige ouderbijdrage brengen we ook kosten in rekening voor de verschillende plusrichtingen en keuzeprogramma’s. De specifieke kosten kunt u terugvinden in de schoolgids.
U kunt meer lezen over kosten en benodigdheden op deze pagina.
Om bevorderd te worden naar het volgende leerjaar moet uw kind voldoen aan bepaalde overgangsnormen. Omdat deze per onderwijsniveau (mavo, havo, vwo enz), per leerjaar en zelfs per specifieke klas (brugklas, plusklas enz.) kunnen verschillen hebben we ze voor u op een rij gezet.