Werken bij

Werken op 't Rijks betekent:

  • Ruimte voor persoonlijke professionele ontwikkeling

  • Goede begeleiding

  • Werken op een goed georganiseerde school

  • Collega's die voor je klaarstaan en meedenken

  • Gezellige uitjes met de personeelsvereniging

  • Gratis gebruik maken van onze fitnessruimte

  • Dagelijks vers fruit in de personeelskamer

‘Hier ontdekken en ontwikkelen we onze talenten!’
We willen elk kind uitdagen om zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen in een veilige, zorgzame en duurzame omgeving, zodat met plezier kan worden geleerd.

‘We durven te dromen, te leren en te werken aan onze toekomst’
Kinderen en collega’s leren doordat ze uitgedaagd worden om boven zichzelf uit te stijgen. Wij bieden elke leerling en elke professional de kans om talenten te ontdekken en te ontwikkelen om met vertrouwen nieuwe dingen te durven doen (dromen, denken, durven en doen).

oude-foto-Rijks-HB-schoolAandacht voor iedereen
Op RSG ‘t Rijks staan medewerkers en leerlingen van uiteenlopende wereldbeschouwingen, godsdiensten en politieke overtuigingen in nauw contact met elkaar. Centraal staat de ontwikkeling van talent, maar ook van een blik die verder reikt dan stads- of landsgrenzen. We bieden eigentijds en hoogwaardig onderwijs, met verdieping in kunst & cultuur, sport & beweging, wetenschap & techniek – en een waardevol diploma als resultaat.

’t Rijks is uitstekend georganiseerd, beschikt over een breed pakket aan zorgvoorzieningen en biedt leerlingen en medewerkers een aangename en veilige omgeving waarin aandacht is voor iedereen.

Rust en plezier
Gesteund door een compleet pakket aan zorgvoorzieningen, zorgen we er met z’n allen voor dat leerlingen succesvol en met plezier hun middelbareschooltijd doorlopen in een goed georganiseerde, aangename en veilige omgeving.

Wonen en werken in Bergen op Zoom

Bergen op Zoom telt 68.000 inwoners. Ook de dorpen Halsteren, Lepelstraat, Heimolen, Kladde en Klutsdorp vallen binnen de gemeentegrenzen. Het is een uitgesproken bourgondische gemeente. Opvallend is het grote aantal vrijwilligers in verenigingen, het cultureel leven en de organisatie van evenementen. Daarom is er ieder weekend wel iets te doen; grote evenementen als ProefMei en de Foodstoet, de Maria Ommegang en natuurlijk Vastenavend, zoals we Carnaval, mét traditionele kleding en vitrage, in onze stad noemen. Verder zijn er talloze concerten, theatervoorstellingen, braderieën, stoffenmarkt, boekenmarkten, kinderactiviteiten en nog veel meer.

Bergen op Zoom heeft een goed bewaarde historische binnenstad, met meer dan 800 monumenten. De smalle steegjes en knusse pleintjes ademen de sfeer van een rijk en bewogen verleden, dat ruim 800 jaar terug gaat. Het meest opvallend is het Markiezenhof, het stadspaleis waar vroeger de heren van Bergen op Zoom woonden. Andere opvallende monumenten zijn onder andere het oude stadhuis, de Gevangenpoort en de Sint Gertrudiskerk, die in de volksmond De Peperbus genoemd wordt.

Van oorsprong was de stad niet alleen een handelsplaats, maar ook een kermisstad. De eerste en laatste jaarmarkt van het seizoen werden van oudsher hier gehouden. Nog steeds heeft Bergen op Zoom een bijzondere jaarmarkt: de Krabbenfoor. Voor dit evenement, dat in het laatste weekend van juli gehouden wordt, komen bezoekers van heinde en verre.

"Bergen op Zoom wordt ook wel 'de plek waar Brabant Zeeland kust' genoemd"

Door de unieke ligging op de Brabantse Wal, op de grens van Brabant en Zeeland, is Bergen op Zoom omringd door natuur. Neem bijvoorbeeld de wereldberoemde Mozesbrug op Fort de Roovere, waarbij je als het ware door het water heen loopt? Of de paarse gloed van de Bergse Heide. Of op de Op de Binnenschelde, kun je watersporten en genieten aan het strand of op de gezellige terrassen aan de Boulevard? Niet voor niets wordt Bergen op Zoom ook wel 'de plek waar Brabant Zeeland kust' genoemd.

Onze verhalen Lees meer
Solliciteren Lees meer