't Rijks is Jonge Mantelzorg Vriendelijke School

18 maart 2024

In samenwerking met Mantelzorg Brabantse Wal maakt  't Rijks zich sterk voor jonge mantelzorgers. Het uitgangspunt is hierbij maatwerk indien nodig voor deze mantelzorg leerlingen.

In de afgelopen periode hebben we op school een project gedraaid voor deze doelgroep. Mantelzorg BW heeft in samenwerking met de counselor voor 't Rijks een mentorles op maat gemaakt. Uit cijfers blijkt namelijk dat één op de vier leerlingen hier mee te maken heeft. Dus in elke klas kunnen verschillende jonge mantelzorgers zitten.

Mentoren kunnen deze mentorles behandelen met de leerlingen. Het doel is dat jonge mantelzorgers zich gezien voelen; weten waar er hulp is en weten dat ze niet de enige zijn.

Na deze les kunnen leerlingen samen met de mentor een expositie bekijken waarin jonge mantelzorgers, woonachtig op de Brabantse Wal, hun verhaal delen. Ouders zijn op de hoogte gebracht, zodat zij weten dat er aandacht is voor jonge mantelzorgers.

Dit project is op 18 maart bekroond in de vorm van een gevelbordje waarop vermeld staat dat 't Rijks een jonge mantelzorg vriendelijke school is. Hiermee is 't Rijks een van de eerste elf scholen, die deze landelijke erkenning ontvangt.

Eén van onze leerlingen, die zelf jonge mantelzorger is, heeft namens Mantelzorg Brabantse Wal de erkenning uitgereikt.